Een weddingplanner inhuren duur? Zo bespaart het juist kosten!

“Een weddingplanner, dat is toch hartstikke duur?” is een uitspraak die ik veel hoor als ik vertel dat ik weddingplanner ben. Een weddingplanner wordt gezien als iets dat alleen is weggelegd voor de rich and famous en ook alleen nodig is voor een megabruiloft. De organisatie van je eigen bruiloft kun je prima zelf en zo houd je de kosten voor jullie totale bruiloft lager, toch? Klinkt logisch, maar het inschakelen van een weddingplanner kan juist ook veel kosten besparen, waardoor je onder de eindstreep misschien zelfs wel goedkoper uit bent! Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

Bruidspaar conffeti

Als weddingplanner weet ik welke prijzen normaal zijn

Herken je dat? Zodra iets voor een bruiloft is lijkt het wel alsof de prijs ook gelijk dubbel zo hoog is dan normaal. Je houdt voor jullie bruiloft vast ook al rekening met een flink budget en weet dat een groot feest snel in de kosten kan lopen. Leveranciers proberen hier gebruik van te maken en gooien vaak een flinke marge op de prijzen. Door mijn ervaring met bruiloften en verschillende leveranciers en locaties weet ik welke prijzen normaal zijn en sta ik dus sterker in de onderhandeling. Bovendien neem ik een offerte kritisch door op onnodige kostenposten en dingen die de locatie aanbiedt om te doen, maar die je prima zelf kunt doen. Veel van de extra dingen die zij aanbieden vallen bij mij standaard in mijn takenpakket als jullie weddingplanner en kunnen dus direct van de offerte af.

Kortingstarieven via mijn connecties

Het benaderen van een trouwfotograaf, een stylist zoeken voor je bruidskapsel en makeup, het inhuren van meubilair en decoratie; het zijn dingen die je niet dagelijks regelt en je dus waarschijnlijk ook nog niemand voor kent die dit doet. Ik heb een uitgebreid netwerk en leveranciers waar ik vaak mee samenwerk. Via mij kun jij bij verschillende bedrijven een mooie korting krijgen op het tarief dat zij rekenen. En ja, deze korting is enkel en alleen voor jou, ik verdien daar niks aan. Wat mijn voordeel er dan aan is? De kracht van samenwerking en daarmee het vinden van nog meer leuke bruidsparen waar ik iets voor mag betekenen! Naast een mooie korting weet ik ook in de regio de beste lokale leveranciers te vinden. Door alles uit de buurt te halen kunnen jullie besparen op voorrijd- en leveringskosten.

Wedding bordje lampjes

Laat je niet verleiden door een all-in prijs!

Biedt de trouwlocatie een all-in pakket aan waarbij zij alles voor jullie bruiloft op de locatie verzorgen? Dit klinkt aantrekkelijk, maar wees je bewust dat je hiermee duurder uit bent. Als het geen dingen zijn die zij standaard in huis hebben zullen zij dit ook zelf moeten inhuren. Vaak ontvangt de locatie een commissie van de vaste leveranciers die zij hiervoor inschakelen en die wordt meteen aan jullie offerte doorgerekend. Bovendien zit er in de prijs vaak ook een uurtarief voor de medewerker(s) die alles voor jullie regelt en klaarzet op de dag zelf. Ik benader alle leveranciers los en werk dus niet met commissieprijzen. Daarmee zul je zien dat alles bij elkaar een stuk goedkoper uitpakt.  Bovendien ben ik jullie hele trouwdag aanwezig om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Daar hoeft dus niet iemand van de locatie extra voor ingezet te worden.

Dit bespaar ik je nog meer!

Naast kosten bespaar ik je ook een hele hoop tijd, frustraties én keuzestress. Wist je dat je gemiddeld 285 uur kwijt bent aan de organisatie van jullie bruiloft? Dat is een jaar lang elke zondag van 11.00 tot 16.30 uur non-stop bezig zijn met jullie trouwdag. En dit is zelfs nog zonder alle avonden inspiratie opdoen op Pinterest! Het grootste deel van de tijd besteed je aan het online en offline zoeken naar de perfecte trouwlocatie. Heb je jullie droomplek eindelijk gevonden, blijkt na het ontvangen van de offerte dat deze niet in jullie budget past en kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Ik kan jullie hier voor behoeden en neem bovendien alles voor jullie uit handen (tenzij er iets is dat je veel te leuk vindt om zelf te doen natuurlijk!). Daarmee kun jij al die zondagmiddagen lekker besteden aan het verheugen op jullie bruiloft in plaats van je er zorgen over te maken.

Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings
Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings

Benieuwd wat ik voor jullie kan doen?