Trouwen in 2022? Wees er op tijd bij!

We hebben lang genoeg gewacht! Trouwen in 2022 gaat weer zijn zoals vanouds: jullie bepalen het aantal gasten, iedereen kan jullie een knuffel geven om jullie te feliciteren en daarna met z’n allen dansen tot in de late uurtjes. Klinkt heerlijk toch? Vind ik wel! Maar ook veel andere bruidsparen zijn het daarmee eens, dit is hoe een bruiloft eruit hoort te zien. Dat is ook de reden dat veel bruiloften die in 2020 gepland stonden zijn uitgesteld, eerst naar 2021, maar door alle onzekerheid worden die bruiloften verzet naar 2022.  Hierdoor zitten veel trouwlocaties op populaire trouwdata in 2022 nu al vol. Hoe zorg je ervoor dat jullie toch kunnen trouwen en niet nóg een jaar jullie bruiloft uit hoeven stellen?

Trouwen vuurwerk bruidspaar newlyweds

Wacht niet langer, begin nu al met de voorbereidingen!

Normaal gesproken zou je voor een bruiloft in het voorjaar of in de zomer van 2022 ruim op tijd zijn als je nu begint met de voorbereidingen. Helaas is dat nu anders. Jaarlijks worden zo’n 65.000 huwelijke gesloten in Nederland. In 2020 is 60% van de bruiloften verplaatst en slechts 18% daarvan heeft inmiddels plaatsgevonden. Dat betekent dat er nog zo’n 30.000 moeten plaatsvinden. Deze bruidsparen hebben de voorbereidingen al gedaan en zijn er dus veel vroeger bij om afspraken vast te leggen. Daardoor lopen de agenda’s van populaire trouwlocaties en andere partijen snel vol. Daarnaast hebben minstens net zo veel stellen zich het afgelopen jaar verloofd en ook zij willen graag trouwen binnenkort. Dat wordt druk! Gelukkig weten veel leveranciers ook hoe belangrijk het is om nieuwe bruidsparen een kans te geven op een mooie trouwdag en dus is het niet per se zo dat uitgestelde bruiloften voorrang krijgen. Over het algemeen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus neem nu al eens contact op met trouwlocaties en -fotografen om te vragen hoe zij zitten qua beschikbaarheid voor 2022. Of stuur mij een berichtje, dan doe ik het voor jullie!

Andere datum of andere locatie?

Om volgend jaar te kunnen trouwen is het belangrijk dat jullie flexibel kunnen zijn als dat nodig is. Bepaal samen met jouw man of vrouw in spe wat voor jullie het belangrijkst is op jullie trouwdag: willen jullie graag op die ene datum trouwen omdat deze speciaal voor jullie is? Of draait jullie droombruiloft juist helemaal om die ene plek? Of misschien is het een must dat jullie favoriete bruidsfotograaf bij de dag aanwezig kan zijn om alles vast te leggen? Bepaal jullie prioriteit en dan kunnen we samen bekijken welke mogelijkheden er nog zijn om jullie droomtrouwdag te organiseren!

Trouwen in kas diner bruiloft

Sla de agenda open

Traditiegetrouw vinden de meeste bruiloften plaats in het weekend: vrijdag en zaterdag zijn al jaren de meest populaire dagen van de week om te trouwen. Deze dagen zitten dan ook als eerste vol. Denk eens na over trouwen op donderdag! Jullie familie en vrienden kunnen dan zelf bepalen om er een lekker lang weekend van te maken. Dit kan ook als jullie kiezen om te trouwen op zondag. Zondag wint de laatste jaren al snel aan populariteit en ik verwacht dat dat in 2022 niet anders zal zijn. Wel kan het zijn dat sommige gemeentelocaties niet beschikbaar zijn op zondag, dus houd daar rekening mee als de trouwlocatie voor jullie belangrijk is. Tot slot zou je voor jullie trouwdatum nog kunnen denken aan feestdagen waarop iedereen toch al vrij heeft: Koningsdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren bieden allemaal extra opties om jullie bruiloft te plannen, zeker wanneer je niet van een gemeentelocatie afhankelijk bent.

Trouwen in achtertuin feesttent festival tuinbruiloft

Creëer jullie eigen trouwlocatie!

Is de datum voor jullie het belangrijkst en blijken veel trouwlocaties echt al vol? Denk dan buiten de bestaande locaties om en creëer jullie eigen trouwlocatie! Kijk eens om je heen: heeft er iemand in jullie kennissenkring een grote achtertuin of gave schuur en willen ze die beschikbaar stellen voor jullie bruiloft? Of wat dacht je van trouwen in het bos? In veel gemeenten is het mogelijk om een plek in het bos om te bouwen tot jullie trouwlocatie. Misschien staan er gave boerderijen of leuke oude kassen in jullie omgeving? Trek je stoute schoenen aan en vraag eens of het mogelijk is om daar jullie bruiloft te houden. Een brutaal mens heeft de halve wereld! En juist door buiten de box te denken kun je echt een unieke bruiloft neerzetten én kunnen jullie gewoon trouwen op jullie gewilde datum in 2022. Heb je geen idee waar je moet zoeken? Ik weet veel mooie parels te vinden en kan jullie hierbij helpen.

Maar hoe doe je dat?

Het creëren van een eigen trouwlocatie is super tof! Je kunt het echt helemaal naar je eigen wens inrichten én je eigen sfeer bepalen. Maar, het vraagt wel een stuk meer organisatie dan een bruiloft bij een reeds ingerichte trouwlocatie. Je moet echt alles zelf regelen en de locatie from scratch opbouwen. Hoe deel je de ruimte in, wat moet er allemaal gehuurd en geregeld worden en welke leveranciers kun je hiervoor het beste benaderen? Gaat het je al duizelen als je erover nadenkt? Ik help jullie heel graag om jullie droombruiloft te realiseren! Jullie bepalen hoe het eruit komt te zien, ik zorg dat alles ingehuurd, afgeleverd én opgebouwd wordt en jullie droomdag op rolletjes loopt. Gegarandeerd stressvrij trouwen, dat klinkt top toch?

Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings
Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings

Benieuwd wat ik voor jullie kan doen?