Dit zijn dé trouwtrends van 2022!

We gaan meer en meer terug naar normaal. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we in  2022 de liefde weer kunnen vieren zoals vanouds, en dat gaan we dus doen ook! Hebben jullie plannen om te trouwen in 2022 en zoek je nog inspiratie? Ik heb de trouwtrends voor 2022 alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Sfeer: natural chic

We zagen het dit jaar al in de interieurs en woonwinkels: rotan en aardse tinten zijn hip! Dit gaan we dan ook op bruiloften veel terugzien, maar dan wel met een randje glamour. Denk aan roestbruine decoratie, bloemstukken met droogbloemen, linnen tafellakens en gouden accenten (yes!). Super romantisch en daarom heel geschikt voor jullie bruiloft!

2. Vintage meubilair

Jullie bruiloft is uniek en je wilt dan ook dat die anders is dan de bruiloften die je al van andere vrienden of familie hebt meegemaakt. Een leuke manier om een andere sfeer te creëren is het gebruik van vintage meubilair, met name bij de ceremonie. Allerlei verschillende oude banken en stoelen door elkaar, met natuurlijk de meest comfortabele bank voor jullie zelf. Toch net weer even anders dan die witte stoelen die je overal ziet.

3. Eindeloos borrelen

Wat hebben we dat lang moeten missen: heerlijk uitgebreid borrelen en met iedereen bijkletsen. Een diner aan een lange tafel waarbij iedereen op dezelfde plek blijft zitten? Echt niet! Steeds meer bruidsparen kiezen voor eindeloos borrelen, waarbij de hele avond hapjes worden langsgebracht door de bediening. Zo kun je steeds weer wisselen van gezelschap en iedereen ook echt even spreken op jullie bruiloft. Bovendien kan de ruimte hoeft de ruimte niet te worden omgebouwd voor het feest. Zo kunnen ook de avondgasten niet onverwachts te vroeg op de stoep staan en kunnen zij gelijk lekker mee borrelen om in de stemming te komen voor het feest.

4. Humor!

Vroeger trouwde men vooral voor de verbintenis en zodat alles goed geregeld was op papier. Het was dus vaak een redelijk formele aangelegenheid. Tegenwoordig draaien bruiloften juist om de romantiek erachter: het vieren van jullie liefde en de belofte dat jullie voor elkaar kiezen. Iedereen komt om jullie love story te horen tijdens de ceremonie en dat mag best wat luchtiger dan hoe het er vroeger aan toeging. Het antwoord daarop: humor! Maar niet alleen tijdens de ceremonie wordt er humor toegevoegd. Denk ook aan entertainment tijdens de borrel of het diner, grappige speeches van vrienden en familie of een funfact tijdens het feest met bijv. een photobooth.

Humor wedding couple

5. Gepersonaliseerde details

Details, ik ben er gek op! Zeker wanneer ze persoonlijk zijn. Overal kunnen jullie namen en datum op worden gedrukt, zodat niemand vergeet om wie het draait die dag. Dit zien we dan ook al veel gebeuren en zal in 2022 niet anders zijn. Jullie eigen logo op een vlag die hoog in de mast van jullie trouwlocatie waait? Een witte loper met jullie intialen erop? De ruimte aankleden met persoonlijke foto’s van jullie relatie? Waarom niet! Het kan niet gek genoeg en zo wordt een trouwlocatie ook echt júllie trouwlocatie.

6. Wegwerp- of polaroidcamera’s

Polaroid is back! Geen zin in een stijve fotoshoot maar wil je wel leuke foto’s met iedereen erop? Leg de hele dag overal wegwerp- of polaroidcamera’s neer en laat iedereen hun eigen foto’s maken. De verrassing is daarna des te leuker als je de foto’s laat ontwikkelen en de uitkomst ziet. Dit zorgt echt voor herinneringen om nooit te vergeten!

7. Lokale leveranciers

We hebben afgelopen tijd allemaal onze eigen buurt wat meer verkend en zijn erachter gekomen dat een topleverancier helemaal niet van ver hoeft te komen. Ook de bakker op de hoek of de bloemist in die ene straat iets verderop is een topper in zijn vak. Zij leveren met liefde prachtige taarten of bloemen voor jullie bruiloft. Bovendien kun je elk moment even langschieten als je nog iets wilt bespreken of wilt veranderen aan de bestelling. Is jullie bruiloft in de buurt dan scheelt het vaak ook nog eens een hoop voorrijdkosten, win win dus!

8. Verlenging van de bruiloft

De dagen vliegen voorbij, en hard ook. We worden ons steeds bewuster van hoe snel de tijd eigenlijk gaat, zelfs zonder iets te doen. Jullie trouwdag is dus ook voorbij voordat je het weet. Daarom willen veel bruidsparen het feest grootser vieren en langer laten duren. Er wordt dan ook steeds meer gekeken naar een bruiloft met overnachting of om de volgende dag nog met een aantal gasten na te kletsen over de mooie dag tijdens een brakke brunch.

Trouwen in achtertuin feesttent festival tuinbruiloft

9. Unieke en eigen trouwlocaties

Door het doorschuiven van bruiloften die nog niet plaats hebben kunnen vinden zitten veel bestaande trouwlocaties al vol. Toch laten stellen zich niet tegenhouden om alsnog in 2022 te trouwen en dus wordt er meer op zoek gegaan naar nog niet bestaande trouwlocaties. Het toffe hieraan? Een niet bestaande trouwlocatie kan helemaal omgebouwd worden zoals jullie dat willen. Bovendien is er op die locatie vaak nog niet eerder iemand getrouwd, wat jullie dag nog specialer en unieker maakt.

Help!

Vind jij alles veel te leuk en kun je niet kiezen wat het beste past voor jullie droombruiloft? Voorkom keuzestress! In een vrijblijvend kennismakingsgesprek hoor ik heel graag al jullie ideeën en licht ik toe hoe ik jullie kan helpen met kiezen. Dit voorkomt een hoop tijd, stress en zenuwen en zo kun je onbezorgd genieten van de voorpret. Samen maken we er jullie droombruiloft van!

Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings
Liefs Astrid Mooiste Moment Weddings

Benieuwd wat ik voor jullie kan doen?